Opdrætter af Tysk Pinscher, Gitte J.H. Lund (Cassi’s Heartbeat) har sammen med Henrik Danholt taget initiativ til denne undersøgelse. Racen har desværre været udsat for tilfælde af associal adfærd og resource forsvar. Det er svært at sige, om problemet er nyt, eller om der bare bliver talt mere om det nu.  Hvad det end er, bør man som avlsforbund prøve at finde frem til, om der er et problem – og hvis der er forsøge at gøre noget ved det.

De har derfor iværksat en undersøgelse, som de gerne ser bliver så bred som muligt, hvorfor de i første omgang invitere Tyske Pinschere ejere. Hvis undersøgelsen tydeliggør, at der er et problem, er det ønskeligt at lave tiltag som minimerer dem. Dette kunne eksempelvis være en mere omfattende mentaltest for avlshunde. De har ikke undersøgt det nærmere, men det skulle vist efter sigende være praktiseret inden for Rottweiler forbundet.

De har lavet et spørgeskema (både på dansk og engelsk) som er et forsøg på at orientere sig mod problemerne, så det bliver muligt at udføre en analyse. Vi håber derfor, at I, der er ejere af en eller flere Tyske Pinschere, vil udfylde skemaet og sende det pr. mail til Henrik Danholt.

Skema på dansk:

Form in English: 

Skemaet printes ud – udfyldes og underskrives – og sendes derefter til: danholt@hotmail.fr

 

 

 

Vigtig undersøgelse af Tysk Pinscher
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com